Från 1 april 2009

Bollnäsbygdens spelmanslag har fått en förfrågan från överstråkhållarämbet om möjligheten att stå för en del av musiken vid kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllop den 19 juni nästa år.

Daniel, med storspelmän i släkten, har uttryckt att folkmusiken och monarkin är omistliga delar av vårt kulturarv.
Det är därför naturligt att spelmansmusiken ges utrymme vid bröllopet. Daniel har också bett kusinen Hans Åström att tillsammans med sina lagkamrater i BGIF bilda en portal med bandyklubbor då brudparet skrider ut ur Storkyrkan. Det blivande brudparet vill gärna komma upp till Bollnäs denna vecka för att lyssna på några tänkbara brudmarscher. Hovet kommer under dagen att meddela tid och plats.
Kontakta Bengt på tel 073 0376094 för närmare information.
Det är viktigt att så många som möjligt sluter upp inför lagets viktigaste spelning någonsin.
Dessutom har kronprinsessan meddelat att hon vill överraska sin Daniel på svensexan på Ockelbokrogen, kvällen före Kristi himmelsfärd.
Hon vill att laget dyker upp och spelar en specialskriven låt ”Ockelbocken,” en låt som ger associationer till elegans och virilitet.
Kronprinsessan ser helst att endast lagets herrar kommer på svensexan. Damerna är däremot välkomna på gökottan på Kämpoklack där ärkebiskopen predikar.
Den traditionella högmässan i Lingbo kommer inte att bli av. En 40-årig tradition är däremed bruten.
Vad kronprinsessan inte vet är att Daniel har bett oss spela på Victorias möhippa.
Styrelsen har dock avböjt erbjudandet och rekommenderat Alfta spelmanslag som har en mer feminin repertoar.

Kommentering avstängd.