2022 – Ett bra år för spelmanslaget

Bollnäsbygdens spelmanslag är äntligen igång igen efter pandemiuppehållet. Årets sista spelning var på Mellandagsdansen på Röda Kvarn i Ljusdal, ett samarrangemang mellan Föreningen unga folkmusiker, Studieförbundet Bilda och Röda kvarn kultur. Vi var 25 spelmän på scenen som fick det att svänga ordentligt. På bilden syns Theo Schön Dahlöf leda Klappvalsen. (Foto: Stina Malmberg). Han hördes även i ett bejublat parspel med Görgen Antonsson.
I december har vi även spelat på Bollnäs Sjukhus på julafton och på luciakonserten i Bollnäs kyrka, tillsammans med Torsbergsgymnasiets estetklasser.
Vi spelade på Oktoberstämman på Uppsala Konsert & kongress och i augusti medverkade vi på Orbadenstämman.
Den 1 maj gjorde vi en konsert tillsammans med Järvsö spelmanslag och Arvid Svenungsson i Järvsö Kyrka.
Vi har även spelat i Lingbo kyrka och gjort några dansspelningar på Kulturhuset i Bollnäs i samband med folkmusikkonserter. Under Hälsingehamboveckan spelade vi på Sävstorpet i Acktjära.
Under året har vi haft glädjen att ha några elever från Bollnäs folkhögskolas musikklasser som medlemmar i spelmanslaget.
Under höstterminen introducerades Spelmanslabbet – ett forum för spelmanslagets medlemmar att exempelvis prova musikaliska arrangemang.
Den 18 mars kommer vi att göra en konsert- och dansspelning på Värstaborg i Njurunda tillsammans med spelmanslagen i Alfta och Järvsö samt Jonssonlinjen.
Vårterminens övningar börjar den 16 januari på Kulturskolan i Bollnäs.
Som medlem i spelmanslaget har du tillgång till den lösenordsskyddade medlemssidan där du bland annat hittar mer noter och instruktionsfilmer. Medlemsavgiften är 500 kr per år. För ungdomar upp till 20 år eller studenter med CSN-kort är avgiften 200 kr, eller 100 kr per termin. Medlemsavgiften betalas till bankgiro: 5041-7682. Stödjande medlemskap kostar 200 kr.
Välkommen till ett nytt år med Bollnäsbygdens spelmanslag!
Svängigare än Snoddas, snyggare än Silvstedt!

Kommentering avstängd.